Количка ()
Моята Количка

Количката е празна.

You're currently on:

Айнщайн

Айнщайн

Наличност: Не е в наличност

28,00 лв.
 

Пълна биография, написана от известният американски журналист и писател - Уолтър Айзаксън, основана върху наскоро отворена лична кореспонденция на Айнщайн.

Тази книга разказва как един находчив и дързък патентен чиновник – едва справящ се с живота баща с труден брак, неспособен да си намери преподавателска работа или докторантско място – започва да разгадава замисъла на твореца на Космоса, ковачът на тайнствата на атома и на вселената. 
Неговият успех се дължи на съмненията му в общоприетите знания и на удивлението му от велики мистерии, които за другите са съвсем банални неща. Това му позволява да възприеме морална и политическа позиция, основаваща се върху уважението към свободната мисъл, свободния дух и свободния индивид.

Тези черти са толкова важни и в новия век на глобализация, в който успехът зависи от творческото ни мислене, колкото са били в началото на миналия, когато Айнщайн помага на човечеството да навлезе в съвременната епоха. 
Как е функционирал мозъкът му? Кое го е направило гений? В книгата си Айзаксън разкрива как научното въображение на Айнщайн възниква от бунтарската природа на характера му. Удивителният му жизнен път е свидетелство за връзката между творчество и свободен дух.

„Тази книга не е само за физици. Тази книга не е само за учени. Тази книга е за всеки човек. Защото животът на Айнщайн е вселената, която търси всяко човешко същество. Докосвайки се до него, доАйнщайн, усещаш вечността. А няма по-велико преживяване от това.“
Румяна Маринова

Допълнителна информация

Заглавие Айнщайн
Автор Уолтър Айзаксън
Издателство Жануа 98
Тегло 1.0000
Година Не
Подвързия Не
Страници 696
Формат 16x24
ISBN 9789543760244
  • Безплатна доставка за поръчки над 50 лева
  • Доставка до 3 работни дни
  • Online support  087 994 3010
  • Препоръчай ни на приятели и спечели подарък.

Връзка с нас

Издателска къща КОЛХИДА
София 1784
бул. “Цариградско шосе” 131 - 7-ми километър
в сградата на Хотел "АТМ Център" - партер 

Телефони: 02 965 84 21
088 887 30 87, 087 994 30 10

E-mail: orders@knijnaborsa.bg