Количка ()
Моята Количка

Количката е празна.

You're currently on:

Банкноти и мечти между корицитеМасова книга и масово книгоиздаване

Банкноти и мечти между корицитеМасова книга и масово книгоиздаване

Наличност: Не е в наличност

15,00 лв.
 
Кога и как от сакрална и елитарна вещ книгата се превръща в масмедия? Как става комерсиален, развлекателен и приятно-полезен продукт, запълващ свободното време, служещ за разтуха, за бягство от реалността, помагащ в решаването на екзистенциални, психически и интимни проблеми? Кои четива привличат грамотното човечество без оглед на възраст, класа, пол, занятие? Какви са маркетинговите, рекламните и жанрово-тематичните характеристики на масовата книга? Какво е роман-подлистник, розов роман, чиклит, криминале, черен роман, трилър, комикс? Има ли разлика между еротиката и порнографията и как да я разпознаваме?

Тези въпроси, както и редица други, разглежда книгата на Алберт Бенбасат „Банкноти и мечти между кориците“ – първото у нас изследване на теорията и историята на масовата книга и масовото книгоиздаване. Плод на дългогодишни проучвания, трудът прави подробен и задълбочен прочит на световните и българските литературни и издателски практики в областта на популярната и комерсиалната книжнина, откроява тенденциите и трансформациите в нейното съвременно глобално битие. Пренебрегван в продължение на дълги години, родният опит в създаването и издаването на масови книги е проследен във всичките му превратности от Възраждането до на наши дни. Детайлно разнищени са цензорската институция и тоталитарните „заместители“ на масовостта, а т.нар. преход след 1989 г. е обгледан с очите на очевидец и участник.

Комплексният академичен анализ на А. Бенбасат никак не е чужд на интригуващия разказ за съдбите и приключенията на чужди и български автори, произведения, издатели и книги от по-далечното и по-близкото минало до самото ни настояще. А накрая предпазливо надниква и в бъдещето.

Допълнителна информация

Заглавие Банкноти и мечти между корицитеМасова книга и масово книгоиздаване
Автор Алберт Бенбасат
Издателство Сиела
Тегло 0.5090
Година Не
Подвързия Не
Страници 420
Формат 14x21
ISBN 9789542808619
  • Безплатна доставка за поръчки над 50 лева
  • Доставка до 3 работни дни
  • Online support  087 994 3010
  • Препоръчай ни на приятели и спечели подарък.

Връзка с нас

Издателска къща КОЛХИДА
София 1784
бул. “Цариградско шосе” 131 - 7-ми километър
в сградата на Хотел "АТМ Център" - партер 

Телефони: 02 965 84 21
088 887 30 87, 087 994 30 10

E-mail: orders@knijnaborsa.bg