Количка ()
Моята Количка

Количката е празна.

You're currently on:

Последна молитва

Последна молитва

Наличност: В наличност

-
+
25,00 лв.
 

Толкоз кръв има в земята българска - казвали едно време старите хора, - че чак цветята се хранят с нея. И вярвали, че заровените в пръстта невинни жертви се връщат на белия свят като кокичета и минзухари напролет.

Предосвобожденска България рисува в романа си Боян Боев - с всичките ѝ конфликти и проблеми. Но заедно с революционното течение, младият писател ни прави свидетели на още нещо - съдбата на отделния човек. И ни повежда по уличките на Делва - красиво градче, което скоро ще изживее най-голямата си драма.

Найден е буден младеж, който точно се е завърнал от чужбина. Вместо щастие обаче заварва в родния си дом мъка - баща му е починал. Събитията се развихрят, а желанието за бунт в Делва се примесва с любов, мъст и проклятие. Като народна песен е красива "Последна молитва", защото е за свободата българска, но също за обречената любов, за трагичната съдба и робска орисия.

Потопете се в елегичната атмосфера на предосвобожденска България. Душата ви ще трепне заедно с надеждите и разочарованията на героите. Ще се отрони от устните ви въздишка, жадуваща любов, свобода, опрощение. Това е книга в стила на старите майстори. Но и книга, събрала още неописаното, непочувстваното за ония времена. Боян Боев ни го предлага със страстта на тогавашните будители. И ще изживеете приключение, което ще ви направи съпричастни, още повече българи.

Допълнителна информация

Заглавие Последна молитва
Автор Боян Боев
Издателство Бард
Тегло Не
Година 2022
Подвързия Не
Страници 576
Формат Не
ISBN 9786191612710
  • Безплатна доставка за поръчки над 50 лева
  • Доставка до 3 работни дни
  • Online support  02 965 84 21
  • Препоръчай ни на приятели и спечели подарък.

Връзка с нас

Издателска къща КОЛХИДА
София 1784
бул. “Цариградско шосе” 131 - 7-ми километър
в сградата на Хотел "АТМ Център" - партер 

Телефони: 02 965 84 21
E-mail: orders@knijnaborsa.bg