Количка ()
Моята Количка

Количката е празна.

You're currently on:

Човешкото действие - трактат по икономика

Човешкото действие - трактат по икономика

Наличност: Не е в наличност

72,00 лв.
 
"Човешкото действие" на Лудвиг фон Мизес е несъмнено едно от върховните постижения на обществената мисъл през ХХ век. За разлика от останалите учебници по икономика, пълни с диаграми и математически формули, Мизес използва съвсем различен, напълно уникален подход. Той обяснява икономическите принципи чрез анализ на поведението на отделния индивид. С методология по-близка до философията, отколкото до икономиката, авторът дефинира целта на икономическата наука като обяснение на движещите сили, които подтикват индивида да действа, за да удовлетвори потребностите си, и отражението на това действие върху заобикалящата го среда.

Поставяйки в основата на изследването действащият, избиращ човек, който непрекъснато решава въпроса за целите и за средствата, австрийският мислител анализира закономерностите на това действие не само в икономически, но и в широк исторически аспект. Последователно се открояват и подлагат на критичен анализ през призмата на класическия либерализъм такива вечни теми, като отношението "индивид - общество" и "индивид - държава".

Мизес поставя и предлага изключително логични и поради това убедителни решения за свободния, неманипулиран от държавата пазар, за ролята на свободния, доброволен обмен, за икономическата свобода и предприемачеството, за потребителите като върховни суверени на пазара, за ролята на натрупването на капитал, за конкуренцията и монопола, цените, лихвите, кредитната експанзия и бизнес циклите, за пазара на труда и заплатите. Той анализира и държавната интервенция на пазара, последиците от преките и косвени данъци, ценовия контрол, инфлацията, кредитната експанзия и държавните субсидии от гледна точка на това как промените в публичния сектор оказват влияние върху поведението на индивида и как това се отразява върху потреблението на икономическите ресурси.

По своя енциклопедичен икономически и философски обхват, размах и дълбочина на анализа, с ясния си стил и точност на изказа, "Човешкото действие" е истински шедьовър. Издаването й на български език с подкрепата на Министерството на културата на Република България е изключително значим и достоен факт в духовната биография на българското общество.

Допълнителна информация

Заглавие Човешкото действие - трактат по икономика
Автор Лудвиг фон Мизес
Издателство МаК
Тегло 2.0000
Година Не
Подвързия Не
Страници 880
Формат 23x30
ISBN 9789548585248
  • Безплатна доставка за поръчки над 50 лева
  • Доставка до 3 работни дни
  • Online support  087 994 3010
  • Препоръчай ни на приятели и спечели подарък.

Връзка с нас

Издателска къща КОЛХИДА
София 1784
бул. “Цариградско шосе” 131 - 7-ми километър
в сградата на Хотел "АТМ Център" - партер 

Телефони: 02 965 84 21
088 887 30 87, 087 994 30 10

E-mail: orders@knijnaborsa.bg