Количка ()
Моята Количка

Количката е празна.

You're currently on:

Никола Манев. Животописни истории

Никола Манев. Животописни истории

Наличност: В наличност

-
+
35,00 лв.
Ритъмът му в Сиена е монотонен - става, закусва, рисува, по някое време обядва, пак рисува. Вино или мастика по залез. Сън. Сам приготвя платната си и в дожобовете му наред с дребни монети дрънчи и по някой пирон. Сковава летвите за рамката, опъва платното, маже с туткал и винервайс... Това е встъпителният ритуал, вратата, която отваря поредното му пътешествие в изкуството още от ученическите времена в Художествената гимназия в София.
 

„Прибирам се с влак във Франция, той спира на италианско-швейцарската граница и италианските митничари се качват. Виждат моя пакет с картини, питат какво е това. Sono pittore, художник съм, казвам им. Служителят гледа, гледа и по едно време вика: Ooo, molto famoso, демек много известен. Аз? Фамозо?!? Изненадани сме и двамата. Той ме сваля от влака, отиваме в митническото бюро. През това време влакът чака. Митничарят вади един речник, разтваря страниците и попада на Мане! Представяш ли си? Бъркат ме с Едуар Мане! Казвам му: „Синьоре, грацие, соно МанЕв, но Мане!”, а той се извинява "Ооо, скузи!”.

Тази книга е плод на професионалните ми срещи като журналист и на приятелството ми с художника Никола Манев. Всички описани случки и събития са предадени така, както той самият ми ги разказа. Авторът

Допълнителна информация

Заглавие Никола Манев. Животописни истории
Автор Елена Кръстева
Издателство Сафо
Тегло Не
Година 2017
Подвързия Твърда
Страници 127
Формат Не
ISBN 9789547841369
  • Безплатна доставка за поръчки над 50 лева
  • Доставка до 3 работни дни
  • Online support  087 994 3010
  • Препоръчай ни на приятели и спечели подарък.

Връзка с нас

Издателска къща КОЛХИДА
София 1784
бул. “Цариградско шосе” 131 - 7-ми километър
в сградата на Хотел "АТМ Център" - партер 

Телефони: 02 965 84 21
088 887 30 87, 087 994 30 10

E-mail: orders@knijnaborsa.bg