Количка ()
Моята Количка

Количката е празна.

You're currently on:

Часовниковите кули в България

Часовниковите кули в България

Наличност: В наличност

-
+
26,00 лв.
 

На страниците на изданието са поместени авторски снимки и исторически данни за повече от 50 часовникови кули и над 180 камбанарии и сгради с часовници, датиращи от древни времена по българските земи. 

Книгата е условно разделена на две части – историческа и фотографска.

Разказът в първия дял започва от древността, когато  хора постепенно осъзнават ролята на понятието време и правят първите опити за отмерването му. Изданието проследява появата на първите слънчеви и водни часовници в Египет – защо и на кого са били най-необходими уредите за измерване на времето и какъв е бил  „механизмът“ им на работа.  Разкриват се интересни факти и за отмерването на времето в Древен Китай, в Европа и в различните краища на света. Книгата дава отговор на редица любопитни въпроси като: Защо стрелките на часовника се движат надясно? От къде идва изразът „Времето тече“? Защо денонощието започва точно в 12 през нощта? и др.

Втората част на изданието представя „моментна снимка“ на всички часовникови кули, сгради с часовници и камбанарии в България, съществуващи в началото на XXI век. Събрани са над 320 цветни снимки, правени лично от автора на книгата – операторът Ивайло Иванов.

В продължение на пет години той изминава над 45 хиляди километра, за да заснеме както сгради с часовници на ключови места в големите градове, така и запазени във времето часовникови кули в най-затънтените кътчета на родината ни. Наред с фотосите, той преразказва и увлекателните истории за всяка една от тези емблематични постройки, съхранявани в паметта на местните жители.

„С любопитство обикалях всеки град и селище, за да изслушам разказите на местните, предавани от поколения наред…Запечатвах всеки кадър, опитвайки се да уловя и предам реалната атмосфера на обекта и живота около него“, споделя авторът, който иначе от девет години живее във Франция.

В професионалната си биография Ивайло Иванов има записани множество документални и игрални филми и телевизионни продукции, снимани у нас и в чужбина. Освен това е организирал, финансирал и участвал в няколко етнографски експедиции с международно участие, проведени в нашата страна.

Допълнителна информация

Заглавие Часовниковите кули в България
Автор Ивайло Иванов
Издателство Бико България
Тегло 0.3000
Година не е налично
Подвързия не е налично
Страници 272
Формат 15x21
ISBN 9786199004821
  • Безплатна доставка за поръчки над 50 лева
  • Доставка до 3 работни дни
  • Online support  087 994 3010
  • Препоръчай ни на приятели и спечели подарък.

Връзка с нас

Издателска къща КОЛХИДА
София 1784
бул. “Цариградско шосе” 131 - 7-ми километър
в сградата на Хотел "АТМ Център" - партер 

Телефони: 02 965 84 21
088 887 30 87, 087 994 30 10

E-mail: orders@knijnaborsa.bg