Количка ()
Моята Количка

Количката е празна.

You're currently on:

Мартин Идън - специално колекционерско издание L'Europeo

Мартин Идън - специално колекционерско издание L'Europeo

Наличност: В наличност

-
+
25,00 лв.
 

Романът на Джек Лондон проследява развитието на един младеж с пролетарски дух в стремежа му да стане писател. Романът се появява като поредица в списание „Pacific Monthly“ от 1908 до 1909 г., а първият превод на български е осъществен от Рачо Стоянов - беден и неук писател, който разпознава себе си в героя на Джек Лондон.

Луксозно оформено в познатия стил на списанието, изданието съдържа превод на оригиналния текст, както и множество фотографии от американския живот в началото на XX в. – от Ню Йорк до Сан Франциско.

Томът представя и специални коментари от Деян Драгиев и Юрий Проданов, проследяващи най-интересните моменти от живота както на Джек Лондон и Рачо Стоянов, така и на символа, в който самият Мартин Идън се е превърнал.

-----------------

Джек Лондон е псевдоним на американския писател с вероятно рождено име Джон Грифит Чейни. Роден е през 1876 г. в Сан Франциско. Автор е на над петдесет книги и около двеста разказа, като много читатели смятат, че Джек Лондон е най-добър в късия разказ.

Един от шедьоврите на Лондон е романът „Мартин Идън“. В него авторът описва историята на неразбран от обществото гений, който има много общи черти със самия Джек Лондон. Това е романтичен разказ, който води читателите по пътя на мъчителното издигане и на грубото сгромолясване на беден младеж, заслепен от любовта и богатството.

Фактите около смъртта на Джек Лондон са спорни. В смъртния му акт е записано, че той умира на 22 ноември 1916 г. от уремия, но според слухове той се е самоубил. Съществува версия, според която е сложил край на живота си от свръхдоза морфин, който през последните си години е взимал срещу болки.

Допълнителна информация

Заглавие Мартин Идън - специално колекционерско издание L'Europeo
Автор Джек Лондон
Издателство Enthusiast
Тегло Не
Година 2022
Подвързия Мека
Страници 440
Формат 20x24
ISBN Не
  • Безплатна доставка за поръчки над 50 лева
  • Доставка до 3 работни дни
  • Online support  02 965 84 21
  • Препоръчай ни на приятели и спечели подарък.

Връзка с нас

Издателска къща КОЛХИДА
София 1784
бул. “Цариградско шосе” 131 - 7-ми километър
в сградата на Хотел "АТМ Център" - партер 

Телефони: 02 965 84 21
E-mail: orders@knijnaborsa.bg