Количка ()
Моята Количка

Количката е празна.

You're currently on:

Първо е невъзможното. От огъня до леда - сам през Антарктида

Първо е невъзможното. От огъня до леда - сам през Антарктида

Наличност: В наличност

-
+
22,00 лв.
 
​Изумителна история за дългия път от един трагичен инцидент до първото самостоятелно прекосяване на Антарктида

Тази книга не е художествена измислица. За да я напиша разчитах на свои дневници, които водех още от детството си, на аудио записи и на снимки, които правех по време на своите експедиции преди Антарктида. Разчитах и на разговори с хора, изиграли важна роля в живота ми и по време на моето пътешествие. Споделих лични спомени и на проверена информация.  Затова мога да кажа, че това е един много личен мемоар и книга за предизвикателството на моя живот.
 
В едно ранно утро в края на октомври 2018 г. Колин О’Брейди се качва на борда на товарния самолет „Ил“, който ще го отведе до ледовете на Антарктида и до началото на епичната му експедиция. Младият пътешественик ще направи своя амбициозен опит да стане първият човек в историята, прекосил ледения континент сам, без чужда помощ и моторни средства.

В продължение на почти два месеца О’Брейди изминава над 1500 километра пеша през едни от най-враждебните терени на Земята, като тегли 170-килограмова шейна с провизии и екипировка. В битката със заслепяващите снежни бури, вледеняващите температури и фаталните ледникови цепнатини може да разчита единствено на себе си и на своята решимост да продължава напред. Залогът става още по-висок, когато към надпреварата се включва и ветеранът в полярните експедиции капитан Луис Ръд, който също иска да стане първи.

Сам насред огромния леден континент, изправен пред невъобразими препятствия и измъчван от страхове и съмнения, Колин си припомня преживяванията, които са го формирали като личност, и черпи сила от тях. Увлекателна, откровена и вдъхновяваща, „Първо е невъзможното“ е истинска приключенска класика за смелостта да мечтаеш и волята да следваш мечтите си докрай.

"О’Брейди е уверен, умел разказвач, а историята за смелия му подвиг не само ни пренася насред ледения континент, но и ни учи на важни уроци за човешката природа."
- „Къркъс Ривюс“
 
"Търсите истинска история, която да ви вдъхнови? Не търсете повече. Колин ще ви помогне да разберете колко далеч могат да стигнат хората и ще вдъхнови вас и околните!"
- Джо Де Сена, основател и изпълнителен директор на Spartan
 
"Опустошителна книга… Незабравима история за постоянство, оцеляване и смелост. Колин О’Брейди превръща невъзможното във възможно."
- „Буклист“
 
"Постижението на Колин О’Брейди е триумф с непреходно значение, а тази феноменална книга ще запали искра у всеки, който разгърне страниците й."
- Арън Ралстън, автор на „127 часа между живота и скалите“
 
***

Колин О`Брейди е първият човек прекосил Антарктида от север на юг без чужда помощ. Роден е на 16 март 1985 г. в Олимпия, Вашингтон. Той е професионален състезател по триатлон, мотивационен лектор, пътешественик и авантюрист. През лятото на 2018 г. О`Брейди поставя рекорд за скоростно изкачване на 50-те най-високи точки в САЩ за 21 дни.
 
О’Брейди е роден през 1985 г. в Портланд, САЩ. Още от дете обича планините, спорта и активния начин на живот. След като завършва колеж, тръгва на пътешествие около света. През 2008 г., докато е в Тайланд, Колин претърпява инцидент и получава тежко изгаряне в областта на краката. Лекарите го предупреждават, че може никога повече да не ходи нормално. Благодарение на подкрепата на майка си Колин успява да се възстанови и 18 месеца по-късно завършва успешно първия си триатлон. През 2016 г. става най-бързият човек, завършил Големия шлем на изследователите – предизвикателство, включващо изкачването на най-високите върхове на всички седем континента – „Седемте върха“ – и достигането до Северния и до Южния полюс с начало от поне 89-ия градус географска ширина.

Днес Колин живее в Джаксън Хол, Уайоминг, със съпругата си Джена и кучето им Джак.

Допълнителна информация

Заглавие Първо е невъзможното. От огъня до леда - сам през Антарктида
Автор Колин О'Брейди
Издателство Вакон
Тегло Не
Година 2022
Подвързия Мека
Страници 366
Формат 14х21
ISBN 9786192500405
  • Безплатна доставка за поръчки над 50 лева
  • Доставка до 3 работни дни
  • Online support  02 965 84 21
  • Препоръчай ни на приятели и спечели подарък.

Връзка с нас

Издателска къща КОЛХИДА
София 1784
бул. “Цариградско шосе” 131 - 7-ми километър
в сградата на Хотел "АТМ Център" - партер 

Телефони: 02 965 84 21
E-mail: orders@knijnaborsa.bg