Количка ()
Моята Количка

Количката е празна.

You're currently on:

Тръпка

Тръпка

Наличност: В наличност

-
+
14,00 лв.
 

Тя и той. Тийнейджъри от времето преди фейсбук и инстаграм, когато любовните писма се пишеха с химикалка, снимките се проявяваха от филм, а за да се обадиш по телефона се чакаше на опашка пред кабината - свят, лишен от привидната необходимост всичко да се случва на секундата. Безумно влюбени един в друг и отбягващи на всяка цена думите обичам те, двамата опознават взаимно емоциите си и собствената си телесност, не се страхуват да експериментират, жадни да опитат от всичко.

Той и тя. Години по-късно двама души, около четиресетгодишни, се срещат случайно и разбират, че в тях тлее искрица от младежката страст. Някъде в рамките на ежедневността, между приготвянето на вечеря за децата и плащането на поредните вноски по кредита, те започват да се срещат и да си припомнят страстта, която ги е тласкала един към друг и едновременно с това не им е позволявала да бъдат заедно. Героите се връщат към преломните моменти, за да си зададат въпроса какво можеше да бъде, ако...?

Марта Джидо (1981) е полска писателка, сценарист и режисьор на документални филми, завършила Лодзкото филмово училище Леон Шилер. В съавторство с Пьотр Сливовски заснема редица ленти, сред които Даунтаун (2010, удостоена с наградите Кшищоф Кешловски на Полския филмов институт и Холивудски орел през 2011 г.), Солидарността според жените (2014), посветена на жените участнички в антикомунистическата опозиция и движението Солидарност през 80-те години на миналия век, и Силни жени (2018), проследяваща историята на първите полски суфражетки.

Литературния си дебют Джидо прави на 16-годишна възраст, като публикува кратки разкази в литературната периодика. Автор е на новелата Следа от мама (2003), документалната книга Жените на Солидарност (2016), сборника с разкази Сезонът на ягодите (2021) и романите Мида (2005), Матрьошка (2013) и Тръпка (2018), отличен с Наградата за литература на Европейския съюз за 2019 г. В книгите си Марта Джидо застъпва теми като феминизма и еманципацията, женската солидарност, освобождаването от табутата на телесността, а героините ѝ не се страхуват да грешат - те са несъвършени, търсещи себепознанието, което да ги освободи от наложените им стереотипни роли.

Допълнителна информация

Заглавие Тръпка
Автор Марта Джидо
Издателство Парадокс
Тегло Не
Година 2022
Подвързия Мека
Страници 108
Формат Не
ISBN 9789545534294
  • Безплатна доставка за поръчки над 50 лева
  • Доставка до 3 работни дни
  • Online support  02 965 84 21
  • Препоръчай ни на приятели и спечели подарък.

Връзка с нас

Издателска къща КОЛХИДА
София 1784
бул. “Цариградско шосе” 131 - 7-ми километър
в сградата на Хотел "АТМ Център" - партер 

Телефони: 02 965 84 21
E-mail: orders@knijnaborsa.bg