Количка ()
Моята Количка

Количката е празна.

You're currently on:

Градоустройствени паралели: България и светът - хроника

Градоустройствени паралели: България и светът - хроника

Наличност: В наличност

-
+
20,00 лв.
 

Книгата представлява енциклопедична летопис на събития, факти и явления в градоустройството и архитектурата, дадени паралелно за България и света. Предоставя се възможност за структурно възприемане на историческия градоустройствен процес, разгръщащ се на фона на световната историческа картина, в балкански, европейски и световен политически, културен и професионален контекст.

Подбрани са най-ярки исторически събития и факти, реперни архитектурни и градоустройствени обекти, проекти, реализации, планове, документи и са дадени паралелно за света, от една страна, и за България - от друга. Това е форма, която налага сравнителното възприятие на еволюцията в градоустройствения процес в България и света, отчитане на общност, съпричастност и идентичност.

Всеки читател може да направи лесно справка за определено събитие по години и да го види в обкръжението на определени всеизвестни световни факти, да отсъди сам, без ничия субективна интерпретация - "къде сме ние", да прецени важността на дадено явление за хода на българското градоустройство.

Книгата предлага изворов материал, който фиксира безпристрастно историческата картина, предоставя богата фактология за интерпретация на специалистите архитекти, градостроители, историци, културолози, както днес, така и утре, независимо от смяната на научната парадигма.

Допълнителна информация

Заглавие Градоустройствени паралели: България и светът - хроника
Автор Добрина Желева-Мартинс
Издателство АИ Проф.Марин Дринов
Тегло 0.6000
Година не е налично
Подвързия не е налично
Страници 232
Формат 20x29
ISBN 9789544309381
  • Безплатна доставка за поръчки над 50 лева
  • Доставка до 3 работни дни
  • Online support  087 994 3010
  • Препоръчай ни на приятели и спечели подарък.

Връзка с нас

Издателска къща КОЛХИДА
София 1784
бул. “Цариградско шосе” 131 - 7-ми километър
в сградата на Хотел "АТМ Център" - партер 

Телефони: 02 965 84 21
088 887 30 87, 087 994 30 10

E-mail: orders@knijnaborsa.bg