Количка ()
Моята Количка

Количката е празна.

You're currently on:

Хуанита Дългата

Хуанита Дългата

Наличност: В наличност

-
+

Редовна цена: 13,00 лв.

Special Price 11,05 лв.

Спестявате 15%

Една харизматична девойка разцъфва в прекрасна жена в романа „Хуанита Дългата“ (издание на „Изида“, превод Стефка Петрова) от големия испански класик Хуан Валера. Писателят е автор от ранга на Стендал и Мопасан, а въздействието му отеква в произведения като „Осъдени души“ на Димитър Димов и „Птиците умират сами” на Колийн Маккълоу. В превод на български са познати и романите му „Пепита Хименес“ и „ Доня Лус“ (издадени в един том от изд. „Персей“).
 

Главната героиня в новия за българските читатели роман разбунва страстите и привлича най-влиятелните мъже в провинциален испански град. Рядката й красота привлича погледите и на недоброжелателите, а в църквата я заклеймяват, защото е незаконородена. Но благодарение на ума си и открития си характер Хуанита има шанс да спечели всички, докато за сърцето й се борят местният господар дон Андрес Рубио и дясната му ръка дон Пако…

Хуан Валера (1824 – 1905) е роден в аристократично семейство. Учи философия и право в университета на Гранада. 23-годишен, той се отдава на дипломатическа кариера, което го отвежда на различни места в Европа и Америка. От градове като Дрезден, Санкт Петербург, Лисабон, Рио де Жанейро, Неапол, Вашингтон, Париж, Брюксел и Виена Хуан Валера изпраща разнообразни писма, които са толкова добре написани и забавни, че са публикувани без негово знание. Като посланик във Вашингтон той има афера с дъщерята на държавния секретар, която се самоубива. Епикуреец в живота, в творчеството си Валера е радетел за чистота на изкуството, което да създава един по-красив и извисен свят. Уважаван е заради изящния си стил, забавния начин на повествуване и психологически верните герои (особено силни са женските му персонажи).

В романа му „Пепита Хименес” някои съвременни изследователи виждат в тях първообраз на „Птиците умират сами”. Общото и в двата романа е, че млада дама се влюбва в мъж, обрекъл се на църквата. За Испания това е наистина скандална и провокативна тема. Но финалът е изненадващ и доста по-различен от този, с който колегите по перо на Валера – френските реалисти, биха завършилисъщите сюжети...

Българският писател Димитър Димов споменава прочутата героиня на Хуан Валера, в романа си „Осъдени души”. Отец Оливарес прави аналогия на Фани Хорн с Пепита Хименес.

Допълнителна информация

Заглавие Хуанита Дългата
Автор Хуан Валера
Издателство Изида
Тегло Не
Година 2018
Подвързия Мека
Страници 274
Формат Не
ISBN 9786192350093
  • Безплатна доставка за поръчки над 50 лева
  • Доставка до 3 работни дни
  • Online support  087 994 3010
  • Препоръчай ни на приятели и спечели подарък.

Връзка с нас

Издателска къща КОЛХИДА
София 1784
бул. “Цариградско шосе” 131 - 7-ми километър
в сградата на Хотел "АТМ Център" - партер 

Телефони: 02 965 84 21
088 887 30 87, 087 994 30 10

E-mail: orders@knijnaborsa.bg