Количка ()
Моята Количка

Количката е празна.

You're currently on:

Островът на безкрайната любов

Островът на безкрайната любов

Наличност: В наличност

-
+
15,00 лв.
 
Романът на кубинската писателка Даина Чавиано (смятана за една от трите най-влиятелни испаноезични писателки в областта на фантастиката) е смес от история, фантастика и окултизъм с любовна нишка, разбира се. Написан е през 2006 г., а правата за превод вече са продадени в 25 страни. На английски излиза през 2008 г. и вече се изучава в някои американски университети. Езикът и стилът на Даина Чавиано е ясен и лек за четене – не случайно писателката получава няколко награди за творчеството си (включително и за този роман).

Сюжетът е съставен от две паралелни линии: едната в наше време, а другата в средата на ХІХ в. В наши дни млада журналистка (Сесилия) тръгва по следите на къща фантом в Маями, чиито обитатели сякаш крият нещо мистериозно. В същото време се заплита една мистично-романтична история в три други точки на света (в Западна Африка, Китай – Кантон и Испания – Куенка) и в друго време (средата на ХІХ в.). Намесват се божества и демони на любовта, видими само за жените. Историята става много заплетена, но не трудна за проследяване. Нещата от миналото се разказват на Сесилия от непозната жена (Амалия), която всяка вечер идва в един бар и очаква неизвестен посетител. Наред с всичко тайнствено и фантастично се обсъждат и много близки и истински неща от живота – познати и непознати, отнасящи се до кубинците, затворени на своя остров и до тези, които са успели да се измъкнат в САЩ.

За да избяга от самотата в Маями, Сесилия търси убежище в един бар, където се запознава с тайнствена възрастна жена. Всяка вечер тя ще се връща в бара, за да чуе от нея три истории, започнали преди повече от век в различни части на света: едно самоубийство в Китай, което отприщва поредица от семейни събития; едно странно проклятие, което преследва някои жени в малко испанско село, и едно момиче, изтръгнато от дома си на африканския бряг и отведено в непознат свят. Перипетиите на тези герои постепенно се свързват във времето, от Куба под испанското господство до наши дни. Предопределената и изгаряща любов от това минало ще придобие възобновена сила в Сесилия, обвързана емоционално със своята родна Хавана, но обсебена също от една загадка, която тя се опитва да реши.
Семейна и историческа сага, с разностранен прочит и наситена с тайнственост атмосфера. Любовта и отвъдното са водещите нишки в роман, в който чувствата могат да надживеят смъртта.

"Приканвам читателите към внимателен прочит на този роман. И не защото е преведен на много езици, а защото е написан на езика на любовта."
Раул Риверо

Допълнителна информация

Заглавие Островът на безкрайната любов
Автор Даина Чавиано
Издателство Сиела
Тегло 0.3000
Година не е налично
Подвързия не е налично
Страници 356
Формат 14x21
ISBN 9786542810186
  • Безплатна доставка за поръчки над 50 лева
  • Доставка до 3 работни дни
  • Online support  02 965 84 21
  • Препоръчай ни на приятели и спечели подарък.

Връзка с нас

Издателска къща КОЛХИДА
София 1784
бул. “Цариградско шосе” 131 - 7-ми километър
в сградата на Хотел "АТМ Център" - партер 

Телефони: 02 965 84 21
E-mail: orders@knijnaborsa.bg