Количка ()
Моята Количка

Количката е празна.

You're currently on:

Проблеми на комуникативно ориентираното обучение по български език (5. – 12. клас на СОУ)

Проблеми на комуникативно ориентираното обучение по български език (5. – 12. клас на СОУ)

Наличност: В наличност

-
+
12,00 лв.
 
В монографията Проблеми на комуникативно ориентираното обучение по български език се проучват развойни тенденции, протичащи в обучението по български език от началото на ХХ век до наши дни, и се характеризират особености на неговото състояние през първото десетилетие на XXI век. Резултатите от анализа са основание да се обоснове схващането, че съвременното състояние на обучението по български език се характеризира с комуникативна ориентация. Като аргументи се посочват настъпили през изминалите десетилетия промени във функционалните, в съдържателните и в технологичните особености на обучението. Трудът предлага сведения за спецификата на езиковите занятия, чието предназначение е да съдействат за комуникативното развитие на учениците и да подпомагат цялостното им социално и интелектуално израстване.

Книгата е предназначена за методици, учители по български език и литература, студенти, както и за всички, които се интересуват от проблемите на обучението по български език с комуникативна ориентация.

Доц. д-р Ангел Петров е преподавател по методика на обучението по български език във Факултета по славянски филологии на СУ "Св. Климент Охридски". Автор е на монографиите "Дискурсният анализ в обучението по български език (5. - 8. клас)" и "Овладяване на дискурсни техники чрез обучението по български език", както и на повече от 80 студии и статии по проблеми на методиката на обучението по български език, на дискурса и дискурсния анализ, на социолингвистиката, на оценяването по български език с тестови системи. Участвал е в колективи за създаване на учебници и учебни помагала по български език (5. - 12. клас), съавтор е на учебни програми по български език (8. - 12. клас).

Допълнителна информация

Заглавие Проблеми на комуникативно ориентираното обучение по български език (5. – 12. клас на СОУ)
Автор доц. д-р Ангел Петров
Издателство Булвест-2000
Тегло 0.3490
Година не е налично
Подвързия не е налично
Страници 264
Формат 16x23
ISBN 9789541808146
  • Безплатна доставка за поръчки над 50 лева
  • Доставка до 3 работни дни
  • Online support  02 965 84 21
  • Препоръчай ни на приятели и спечели подарък.

Връзка с нас

Издателска къща КОЛХИДА
София 1784
бул. “Цариградско шосе” 131 - 7-ми километър
в сградата на Хотел "АТМ Център" - партер 

Телефони: 02 965 84 21
E-mail: orders@knijnaborsa.bg